tirsdag 22. september 2009

Tilbake til sci-fi

Jeg elsker science fiction. Men det er lenge siden jeg har lest noe skikkelig sci-fi nå! Så da jeg ble overlevert "Illegal Alien" av Robert J. Sawyer på bookcrossing-meetup ble jeg veldig glad. Jeg har ikke kommet lenger enn ca. 40s i denne enda, men vil dele noe av entusiasmen. Jeg trekker derfor frem følgende sitat:

For now, he thought, sitting here, chatting amiably with pale-blue Hask, dark-blue Kelkad, and gray Torbat, first contact between the human race and aliens seemed to be going spectacularly well.
Until the murder.


Nå, gir ikke det gåsehud over hele og spenning fremover?

mandag 7. september 2009

Biblioteksfrust

Jeg har begynt å jobbe for fullt nå. Det vil si at jeg sliter med å rekke biblioteket. Hovedbiblioteket, som er lettest for meg (det er ikke -så- mange filialer i sentrum...) stengte 18 man-tors frem til september, og fredager kl. 16. Lørdager 10-16. Heldigvis har de åpent til 19 man-tors fremover, det gjør faktisk at jeg kanskje rekker å hente bøker... Vanligvis jobber jeg til 16-17, og så skal jeg inn til byen og opp til biblioteket. Og så hjem. Det blir overraskende liten tid der! Og at de stenger kl. 16 på fredager fant jeg ut av da jeg sluttet tidlig en dag og kom til stengt dør kl. 16.01. Det var litt irriterende (men selvsagt ikke biblioteket sin skyld). Essensielt: det er èn dag i uka jeg rekker biblioteket garantert, og det er lørdag. Problemet er når reserverte bøker kommer inn, og jeg har 5 dager å hente dem på. Det er overraskende ofte jeg får sms (kjekk tjeneste!) om det søndag ettermiddag. Da har jeg til fredag å hente dem. Og jeg rekker kun å hente dem lørdag ofte.

DOH!

Jeg har en drøm om opplegg alá det posten har, med selvbetjent henting via pinkoder på automat. Jeg skulle tilogmed betalt en femmer for bryet.

Imens får jeg bare sette meg på venteliste IGJEN etter å ha ventet på en bok i ca. 3 måneder. Boken kom nemlig mens jeg var en uke på jobb på vestlandet...