onsdag 26. september 2012

Vampyrer som suger - som tegneserie!

I januar skrev jeg om en fantastisk ny bok jeg hadde lest - i innlegget "Vampyrer suger". Siden dengang har jeg fått med meg at Dark Horse Comics (Marvels mørkere stebror) har begynt å gi ut bok 1 (hehe... ja, fordi bok 2 har kommet ut nå...) som tegneserie. Og nå har GeekandSundry (YouTube-kanal med Felicia Day og Will Wheaton) laget mini-film av den første tegneserien! Se den under... og om du ikke har kikket på alt det kule geekandsundry har i kanalen sin enda foreslår jeg å se på følgende episoder:

TableTop om spillet "Gloom": (link)
The Flog med Steampunk-stuff (link)


torsdag 20. september 2012

Gårsdagen er borte

Mens jeg sitter på hotellet i Cambridge, på en konferanse med jobben virker tittelen "Yesterday's gone" ganske treffende. Dagene bare suser av sted! Heldigvis har jeg lesebrettet mitt med meg. Jeg har i nattetimer, samt diverse timer på tog og fly de siste døgnene klart å lese ferdig første episode (sesong 1) av serie-boken 'Yesterday's Gone". Jeg snakket litt om det på søndagens smakebit, og jeg finner konseptet artig.

Jeg har lyst å gå litt mer i dybden på denne første boken i en serie av flere (fordelt utover sesonger, som tv-serier), men siden jeg har program fra 07:00-22:00 på disse konferansedagene blir det litt lite tid til å gå så i dybden.

Istedet vil jeg heller dele noen flere sitater fra den.

"Only one word repeated though, several times, infact.
Extinct."

"People were missing, but now it seemed like shit was missing, too. And he didn't know what. He could feel things gone, but couldn't put his finger on what they were."

"Time might not mean what it used to. But if the sky is falling, every minute matters."

Dette er så absolutt en dystopi, og så absolutt tilsvarende første episode (pilot) i en tv-serie. Jeg har kost meg med å bli kjent med folk, og å sette meg inn i verden. Og så synes jeg det er artig noen skriver denne typen bøker, ikke bare serier med bøker som kommer etter hverandre. Jeg kommer med mer om dette senere.

Mens jeg tenker på hva jeg skal skrive lurer jeg bare på hva jeg skal lese nå... skal jeg endelig lese ferdig "Warped"? Eller "Mindbenders"? Kanskje "A song of Ice and Fire" (Game of thrones)? Eller "The eye of the world" (jeg har begynt på wheel of time-serien for 3. gang...) ?

Åh, så fælt å måtte velge mellom så mye gode bøker!



- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Regent Terrace,Cambridge,Storbritannia

søndag 16. september 2012

Smakebit på en søndag - uke 37




Faksimile fra 
http://seanmplatt.com/my-books/ 

Jeg leser en bok som gis ut i episoder om dagen. Forfatterne Sean Platt og David Wright har sagt det så fint i begynnelsen av "Yesterday's Gone: Episode 1": "in this era of indie publishing, we also saw another opportunity. To get back to what we really wanted to do - write serialized fiction and get it to you. As a writer, there's no more awesome feeling than creating something that people get wrapped up in and can't wait for the next installment." Dette minner meg om de lange novellene i mormors dameblader hver sommer, bare med tøffere historier.
Smakebiten jeg har valgt idag er denne:

"Just the smell that didn't smell right and the crazy feeling of empty that seemed to swallow the entire apartment like the fat lips on a French Quarter whore."

Jeg er litt tidlig ute med å lage innlegg til "Smakebit på en søndag", så nøyaktig link kommer til flere smakebiter, men her er hovedsiden til initiativtageren: http://gronneskoger.blogspot.no/

lørdag 15. september 2012

Bokbloggtreff!

I Gyldendals lokaler sitter vi, et 50-talls bokbloggere samlet for å snakke om bøker, blogging og drikke kaffe.

Noen flinke folk har samlet oss og presenterer program og seg selv. (edit, copy fra facebook-gruppen) planleggingsgruppe består av Gro Skrøvset (Groskros verden), Silje Risøy Helgerud (Siljes skriblerier), Line Tidemann (Lines bibliotek), Elin Brend Johansen (Bokelskerinnen), Rose-Marie Christiansen (Rose-Maries littertur- og filmblogg) og Lise Grimnes (Knirk). Merk: linkene er lagt til av meg, om de er feil si ifra, så endrer jeg til riktig.

Vant ikke quiz'en, men har fått med meg noen kule bøker og gleder meg til videre samtaler utover dagen!


Forlagene er også her. Gyldendal, Aschehoug, og Schibsted på bildet under. Mye interessant om hvordan man forholder seg til bloggosphæren. Silke forlag (ikke på bildet) snakker om at bokbloggere (inkludert meg) ofte ikke har litterær utdannelse.


...og så ble det litt flere bøker gitt... Et par små-utradisjonelle bøker her.



- Posted using BlogPress from my iPhone

søndag 9. september 2012

Smakebit: Warped

 Bilde fra
http://maurissaguibord.com/warped.html
"Warped" kan bety minst to ting, enten teleportering Star Trek stil, eller en del av en vev. Det er det siste som er meningen i "Warped" av Maurissa Guibord.

“I have raisins. Fruit.” “Those are chocolate-covered.” “Of course. For the antioxidants.”
Magi, middelalder og vev. Og sjokoladedekte rosiner. Dette er en bok jeg har holdt på med en stund og tar meg litt tid med. Men jeg kan iallefall si at den er helt ulik noe annet jeg har lest på en lang stund, og det er ment positivt.

Flere smakebiter her (link)


lørdag 8. september 2012

Let me tell you about the birds, mut mostly about the bees

Fra  http://interventionbymunro.com/
“It is that bad. It’s worse. It’s not chimp, Marc. I can tell you exactly what species we have been experimenting with, and believe me, we’re in the deepest shit imaginable.” (location 63)
Jeg liker en god "verden har gått til hundene"-bok. En litt go'-dystopi. Jeg begynte å lese denne (Intervention av W.R.R. Munro) og har slitt med å legge den fra meg. Det som er gøy med denne boken er at den er lag på lag med interessante ting. Den snakker om biene (som man lurer på nå om det er noe galt med), genmanipulering, teknologi, samfunnsfilosofiske spørsmål, moralen rundt militærmakt... Den dekker det meste. På en helt naturlig måte uten å trekke det kunstig inn.
"Worse, he knew he was being melodramatic. Unlike many in his generation, Ayden had always had a roof over his head. He’d never needed to worry about where the next meal was coming from and he’d received an excellent education, but inexcusably for someone who had so many advantages in life, he was indulging in self-pity." (location 967)
Ayden er en smart ung forsker som jobber med bier, de pollinerer ikke lenger som de skal, og store jordbruksarealer dør. (Gjør meg ganske glad det naturlige pollineringsinsektet i Norge er veps og humle forresten... de virker mer robuste...) Og... jeg har lyst å fortelle alt, men det ødelegger bare plottet. Biene skjuler et større problem. Det er folk som følger etter Ayden, familien og Tess ( forholdet mellom Ayden og Tess er som lett gjettet: "vi er bare venner altså"). Hvem er egentlig "god" og "ond" i en verden der intensjoner ikke er synlige, og vitenskapelig utvikling er så lett å misbruke?
"Half a century ago, Robert Solow won a Nobel Prize for proving that 90 percent of real economic growth comes from technological change, a fact that’s been used to help justify almost every R&D budget and tax concession since." (location 1214)
Jeg vil si MER. Jeg vil snakke om alle detaljene jeg KOSTE meg med. Men jeg kommer ikke til å gjøre det, fordi det vil ødelegge plottet og opplevelsen. Jeg gleder meg allerede til bok 2 (og det kommer flere!).

Legg igjen kommentar om du har lest den, så diskuterer jeg gjerne!

Edit: om du skulle lest noe mer om denne boken, hva ville du ønsket at jeg skrev mer om?