fredag 27. november 2009

Mørkeboka - del av bokbloggturné

Det er litt over to uker siden jeg skrev at jeg skulle være med i ny bokbloggturné. Igår fortalte Myldretid om Mørkeboka, imorgen skal Marielle si sitt, men idag er det jeg som skal si hva jeg synes.

Først litt teknisk:
En bokbloggturné er at forlaget sender ut en bok til en del bloggere som skriver om bøker, og at man etter tur skriver om boken.

Boka heter "Mørkeboka" er skrevet av Sigbjørn Mostue med hjelp fra Matthijs Holter i spillsystemet og er en del av Alvetegnet-universet. Den er gitt ut av CappelenDamm forlag og du kan lese mer om boka på hjemmesidene her.

Så, min mening!

Jeg har med fascinasjon lest denne boka. Jeg har ikke lest noen av bøkene i serien alvetegnet, selv om jeg er veldig glad i fantasy-sjangeren (som bøker om alver og troll gjerne blir plassert i). Det viste seg å gå helt fint å ikke ha lest noen av bøkene før. Boken er ment å være mystisk, men forklarer akkuratt nok til at jeg aldri følte jeg manglet noe andre bøker kanskje ville ha fortalt meg. Det loves at det finnes en gåte å løse. Jeg lurte fælt på hva dette var da jeg begynte å lese. Jeg har vært borte i "interaktive" bøker hvor man blar frem og tilbake. Det er -ikke- det de snakker om her. Uten å røpe for mye bør man ha tilgang til internett og websider for å få full utnyttelse av boken. Ikke hele tiden, men iallefall en 4-5 ganger iløpet av boken. Det burde ikke stoppe noen, da man kan benytte internett fritt på de fleste bibliotek og skoler om man ikke skulle ha det hjemme.

Boken begynner med et forord og en innstendig bønn om å ikke ta ting for gitt. Forordet er verdt å lese for å få full uttelling av boka, og forstå oppbygningen og historien bedre. Deretter fortsetter den litt i samme stil som Anne Franks dagbok, med dagbokinnlegg, brev og referater fra diverse samtaler. Det blir aldri kjedelig men det tok meg noen sider å skjønne hva som skjedde. Etter det lurte jeg på hva som ville skje på neste side, og var bekymret for personene, hva som skulle skje med dem. Hovedpersonene vi følger er en voksen kar som heter Gunnar, som er redd som juling og virker helt gal på begynnelsen av boka, og ei jente som går på ungdomsskole eller videregående og heter Wilma. Wilma skal skrive en skoleoppgave om Ambjørnsen og historiene hans. Derifra kommer vi inn på den skumle delen...

Mørkeboka

...og det folk er villig til å gjøre for å få tak i denne mystiske boka.

Boka var artig, spillet og oppgavene underveis gjorde det en anderledes opplevelse, og jeg kan si så mye som:

Jeg løste gåten.
Nå må jeg ut og redde verden!

Liste og datoer med deltagende i bokbloggturnéen:
23. november: Kristine
24. november: Bjørn
25. november: Mammadamen
26. november: Myldretid
27. november (idag): meg!
28. november: Marielle
29. november: Predikeren
30. november: Anita
1. desember: Binka
2. desember: Karin
3. desember: Aud
4. desember: Elin
5. desember: Lille Søster
6. desember: Grasrota

5 kommentarer:

 1. liten rettelse...jeg er etter deg,ikke Aud -:P

  SvarSlett
 2. oi, shit. Er eg allereie den 6. september. Og eg som trudde det var sånn type 21. desember eller noko slikt...


  Jøss. Då har eg ein skrivejobb foran meg.


  *lalalalalala*

  SvarSlett
 3. Jeg leste ut den boka i dag! Har også løst gåten, så nå må jeg ut å redde verden!

  SvarSlett