søndag 16. august 2009

En moderne eventyrhistorie

Jeg har lest boken "Tithe" de siste ukene. Det betyr å betale tiende, det man for eksempel gjorde i kirken i gamle dager (og forsåvidt enkelte frikirker fremdeles).

Boken handler om en jente som passer på mamma'n sin, som nesten har slått igjennom som rocke-stjerne flere ganger. Det ender opp med at 17-år gamle Kaye drar moren opp og ut av fylla og tørker spy etter konserter. Hun har droppet ut av videregående (high school) og livet går generelt ikke så bra når hun og moren plutselig må reise hjem til Jersey og til bestemoren.

Der finner hun igjen de gamle vennene, både menneskelige og feer... Det viser seg at feene har en plan som innebefatter Kaye for å slippe å betale tiende (tithe) og være fri fra dronningen av underverdenen... Men alt er ikke helt som det ser ut til og etterhvert som Kaye lærer mer om denne andre verdenen må hun konstant evaluere hvem som er snill, hvem som er slem og hvordan man egentlig ser forskjell.Jeg likte boka svært godt, den spiller bra på historier om feer, alver og andre overnaturlige vesener som finnes fra før samtidig som den har en helt egen fortellerstil. Det er rett og slett som det står "a modern faerie tale". En moderne eventyr/fe-historie. Jeg gleder meg til å lese bok 2 i serien: Valiant.

2 kommentarer:

  1. Denne høres fin ut! Takk for tips.

    SvarSlett
  2. Har hørt mye snakk om Holly Black, og etter denne anbefalingen tror jeg at jeg nesten må få tak i en av bøkene hennes snart!

    SvarSlett