onsdag 2. desember 2009

Snart igjen bokbloggturné: Jakten

Det skal bli en ny bokbloggturné!
igjen: En bokbloggturné er at forlaget sender ut en bok til en del bloggere som skriver om bøker, og at man etter tur skriver om boken. Førstemann ut er Myldretid 10. desember, jeg skal skrive innlegg 15. desember.

Boken er "Jakten" av Baroch Tendler. Det skal visstnok være en voldelig og politisk ukorrekt ungdomsroman.

Fra forlaget:
"Johan og bestekompisen Qasim gruer seg til skole og nok en kjedelig høst. Men det blir alt annet enn kjedelig når moren til Mounir blir drept, og han flytter inn hos Johan. Alt peker i retning av æresdrap og at det er faren til Mounir som står bak, men han har forsvunnet sporløst.

I lokalmiljøet på Grønland maler noen hakekors og rasistiske slagord på veggene, og Johan og Qasim begynner å undersøke saken. I nærkontakt med Mounir, oppdager Johan sider ved seg selv som både overrasker og skremmer ham, og han må legge ut på sin egen jakt for å finne ut hvem han selv egentlig er.

Mens Johan og Mounir gjør sine første famlende tilnærmelser til hverandre, blir Johans indre kamp for å akseptere seg selv stadig hardere. Jakten gir et troverdig bilde av ungdomsmiljøer som ellers savner en stemme i offentligheten."

Kan dette være en roman om å være homofil innvandrer, med litt vold og forsvunne personer i? Det høres politisk ukorrekt ut. Folk blir slått ned for mindre på Grønnland. Spennende! Skulle nesten tro det var i tråd med innlegget til Elin på lunacia.net her om dagen. Men det kan jo være jeg har misforstått. Gleder meg til å lese boka!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar