lørdag 16. oktober 2010

Selvpubliserte Sci-fi bøker: Christian Cantrell (og litt om prising av e-bøker)

Etter at jeg har fått lesebrettet mitt i hus har jeg shoppet intet mindre enn fire bøker på amazon.com. En av dem er "Containment" (ny link 8.9.2012) av Christian Cantrell. Forfatteren vet jeg lite om fra før, men ifølge nettstedet har han gitt ut 5 bøker, inkludert denne.

Jeg begynte å lese denne fordi den sto på "anbefalt for meg"-listen amazon lager automatisk over bøker jeg har kikket på og tidligere kjøpt. Jeg lastet ned et gratis avsnitt til lesebrettet mitt, og var hekta.


Historien er om en liten koloni av mennesker etablert på Venus, og historien til hovedpersonen - hva som skjer når han går utenfor området de har lov til. Hele forståelsen hans over hvem han er og hva som er viktig snus på hodet.

Boka er velskrevet, nok detaljert i teknologi til at det er interessant, men går ikke så hardcore i dybden på ting at det er kun for den mest teknisk interesserte. Det er flust med etiske spørsmål, der svarene fort endrer seg underveis i boken, fordi man visste ikke alt allikevel. Boka ga meg en del å tenke på her. Jeg (og de fleste andre...) har lett for å forme oss en mening om noe, men uten å gå i noens sko, uten å oppleve det de gjør, uten å vite ALT rundt noe kan konklusjonene våre fort bli helt gale. Jeg likte boken godt, uten at den akkuratt forandret livet mitt. Som selvpublisert bok, elektronisk versjon var det et godt kjøp.

En annen artig faktor med lesebrett er at da jeg kjøpte denne boken 27. september 2010 kostet den 2.99$. Nå, 16. oktober 2010 koster den 5.99$. Dette er en av tingene man kan gjøre med e-bok salg veldig lett. Friste tidlige kjøpere med lav pris, og når etterspørselen øker (fordi de liker den og forteller andre at den er bra) økes prisen fra skambillig til bare billig. Interessant økonomisk fenomen, siden papirbøker gjerne gjør motsatt: først kommer de dyre innbunde bøkene til 300kr, deretter - et halvt år senere kommer pocketbøkene til 150kr. Ett-to år senere er bøkene nede i 50-80kr i billigpocket (min personlige erfaring med bokpriser i Norge). Det er en helt annen salgsmetodikk på e-bøker, siden man kan endre prisen med ett sekunds varsel. Dette kan bli interessant å følge med på videre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar