fredag 16. juli 2010

Sommerferie og bokmerker

Jeg har vært bortreist nesten 3 uker tilsammen. Men nå er det byferie (og tid til lesing!).

Siden sist har jeg lest ferdig "Soulless" av Gail Carriger (første bok i Alexia Tarabotti-serien), og "Dead until dark" av Charlaine Harris (første bok i True Blood-serien). Så... det kommer snart anmeldelse av dem. Samtidig leser jeg Evermore, og så fant jeg ny Michael Crichton-bok på Kastrup flyplass - "Pirate latitudes" og bok 2 i serien om universet som omhander Lila - "Selling out" av Justina Robson. Jeg var helt overveldet over "Keeping it real", bok 1. Denne forsvant desverre da sonen på Kafeen i Vika forsvant med eierskifte og de kastet alle bookcrossing-bøkene. Skuffa. Hadde håpet noen hadde fått den med seg. Men har kommet halvveis i "Selling out", og digger den. Jeg skal fortelle mer om hvorfor dette er en FANTASTISK bokserie når jeg er ferdig med å lese bok 2.

Men: bokmerker.
Lenge sleit jeg med vanlige bokmerker - sånne papp-ting som detter ut. Jeg har også prøvd å lage "eselører", men det ser ikke noe pent ut på bøkene! Så fant jeg den lille gule saken på bildene over - den heter "LastLine" og går på siden av bøkene. man ser lett hvor man er, og den detter ikke ut. Jeg kjøper til stadig fler, siden jeg har en stygg uvane med å lese typ 8 bøker samtidig (oops?). Anbefales, og selges i større bokhandlere (Tanum). Andre bra bokmerker jeg liker er den på midten av bildet - "Metal Petals". Denne fikk jeg tak i på Waterstones i London. Den sitter også fast på siden uten å dette ut. Etter å ha prøvd alternativene går jeg ikke tilbake til vanlige bokmerker...

4 kommentarer:

 1. Kule bokmerker! Håper du liker Evermore, det gjorde jeg ;)

  SvarSlett
 2. Jeg elsker at jeg får lest så mye når det er ferie! Gleder meg til å høre mer om bøkene du har lest, selv falt ikke Dead until Dark i smak hos meg, selv om jeg elsker True Blood. Utrolig smarte bokmerker du har, jeg er fornøyd med det jeg har som jeg kjøpte i Hellas. Kjempebra blogg forresten, er alltid på jakt etter bokblogger ;)

  SvarSlett
 3. Hyggelig å høre!
  Det -er- deilig å kunne lese, slappe av og sove midt på dagen om sommeren. Og selv tar jeg alltid imot tips på bokblogger å lese på!

  SvarSlett
 4. Gleder meg stort til å høre hva du syntes om bøkene du har lest, Barb! Selv har jeg lest både Soulless og Dead Until Dark(er på bok #9 as we speak, så det er kanskje unødvendig av meg å si at jeg liker serien?). Jeg er veldig glad i mitt LastLine bokmerke som jeg vant i bokbloggen til T-skjekjærringa, men akkurat nå har jeg klart å rote det bort :O

  SvarSlett