søndag 12. september 2010

En anderledes zombiebok

Sommeren kom og gikk, og jeg har lest en del bøker... Jeg skal prøve å komme meg gjennom dem alle her.

Denne leste jeg faktisk på forsommeren, det er noe jeg har kategorisert som "en anderledes zombiebok". Zombiene bare "er der", uten å være hovedtema. Det at zombier har kommet og tatt over og friheten ikke lengre er der er bare bakhistorien for handlingen.Jeg likte vinklingen.

Baksiden av boken er ganske forlokkende:
"In Mary's world
there are simple truths.


The Sisterhoodalways knows best.


The Guardians
will protect and serve.

The Unconsecrated
will never relent."

Storyen (uten å røpe for mye):
Mary bor med mamman og broren sin i noe som virker som et svært religiøst og gammelt samfunn. Valgene hennes er å gifte seg og avle barn, eller bli en av Søstrene. Mary vil ikke noen av delene, men blir tvunget inn som en av Søstrene når familien gir opp å få henne giftet vekk.

En dag kommer det besøk til landsbyen, noe som aldri har skjedd før. Noen har kommet forbi alle de høye gjerdene som holder de Urene ute, og livet blir aldri helt som før...

Det er mye romantikk og tanker om liv og hva man vil ha ut av livet og alt som må ofres for å leve som andre vil, eller hvordan man vil leve selv. Det er som sagt en anderledes zombie-bok. Uten å egentlig røpe noe så er altså de Urene zombier. Mary ender opp med å ikke ha noe valg i å gjøre noe med livet sitt og utforske både sine og sine venners grenser.

Jeg anbefaler denne boken for alle - også de som ikke takler zombier. Det er historien som er viktig her, ingen dyp beskrivelse av ekle udøde. Boken ble lest etter å ha blitt tirret av tittelen og så lest kjapt på hva den handlet om. Dette er ikke en bok som forandret livet mitt, men absolutt en bok som er å anbefale.

Totalt: 69 = en god bok!

negative impression 0% - 19% søppel (rubbish)
no impression 20% - 34% dårlig (poor)
slight memory 35% - 49% middelmådig (mediocre)
some impression 50% - 59% grei (okay)
made me think 60% - 69% bra (good)
a lasting memory 70% - 79% veldig bra (very good)
influenced me deeply 80% - 89% svært bra (excellent)
life-changing 90% - 100% suveren (superb)


Ratingmetode fra Arukiyomi.

3 kommentarer:

  1. Har lenge hatt lyst å lese denne boken, takk for fin anmeldelse :)

    SvarSlett
  2. Nå kommer tegneserien "The walking dead" som Tv-serie til høsten. Etter hva jeg forstår er det litt samme tematikk. Det vil si zombiene brukes som virkemiddel for å få fram det mennesklige. Jeg leste de første 6 bindene i serien, så ble det for mye drama og for lite håp. Litt som The road.

    Bjørn

    SvarSlett