søndag 12. desember 2010

E-bok: Mortal Instruments serien, bok 1: "City of Bones"

Serien "The Mortal Instruments" er nå blitt et par år gammel, men jeg har ikke lest noen av dem før nå. Såvidt jeg vet finnes det ikke noen norsk oversettelse enda.

Boken/serien handler om Clary, som bor i New York sammen med mamman sin. Hun er tenåring, litt sta, og en kveld har de en krangel hvorpå hun velger å gå ut med vennen Simon. De ender på en nattklubb hvor hun plutselig ser magiske vesener, uten at hun skjønner hva som skjer. Deretter jages hun og nye venner av stadig skumlere ting, og kanskje hun lærer noe nytt om seg selv?

Dette er altså en av bøkene jeg har kjøpt via Amazon.com sin e-bok portal. Det er gøy å lese på lesebrett. Jeg glemte lesebrettet mitt til jobb en dag, og da leste jeg på mobilen min istedet.

Uansett - serien virker spennende, og jeg gleder meg til å lese "City of Ashes" (bok 2). Det er artig å lese om ungdomskrigere som prøver å leve et liv samtidig som de har en klar skjebne - kjempe mot ondskap. De lurer ikke på hva de skal gjøre når de blir store, de trenger heller ikke vente. De kjemper allerede som innviede krigere. Jeg tenkte mye da jeg var tenåring hvor deilig det ville vært å "ikke skulle bli noe" - bare være noe. Slippe å velge (ja, det er fint med valg, men de gjør også at man MÅ TA DEM).

Boka var velskrevet, jeg tror den er fascinerende for tenåringer (som den jo er ymtet på), men har gode nok personligheter og vittigheter til at det også treffer et voksent publikum.

Anbefales!

2 kommentarer:

  1. Fin anmeldelse. Jeg har serien stående i hyllen her. Ga den i bursdagsgave til min søster som slukte den og kom tilbake til meg og sa les disse! :) Har ikke kommet så langt enda da men skal nok få lest den snart.

    SvarSlett