mandag 20. september 2010

Et anderledes innlegg

Jeg har bestilt meg ny veske/bag fra Timbuk2. Den oppmerksomme person vil se at illustrasjonsbildet til høyre viser en bag. Det er tilfeldigvis (?) denne jeg har bestilt. Den enda mer oppmerksomme leser vil legge merke til at det er en ekstra lomme i denne store vesken/lille baggen med noe som stikker ut...

Ja. Jeg har krøpet til korset og bestilt meg e-bok leser, eller lesebrett som det også kalles. Jeg har skjønt at forlagsbransjen i Norge ikke har hastverk med å bli med i fremtiden.

Etter å ha ventet siden første generasjon av Kindle kom ut i 2007 håper jeg at jeg får litt bedre samvittighet av å ikke skrive ut -fullt- så mange rapporter og slikt på jobben som jeg fint kan lese i pdf, men ikke har lyst å lese på pc-skjerm. Jeg er SVÆRT spent på hvordan det vil være å sende pdf'er til Kindle 3, men selvsagt også spent på hvordan den vil være å lese bøker på. Allerede har jeg merket meg The Gutenberg Project, som digitaliserer bøker der copyrighten har gått ut. De har til og med et par norske klassikere!

Jeg tviler på at jeg kommer til å slutte å lese papirbøker med det første, ikke minst fordi jeg har ca. 1 hyllemeter ventende, men det er klart at når Kindle'n allerede ligger klar i veska...

Anmeldelse kommer når jeg har fått den i hus, spesielt på fagtekst, pdf-bruk og bøker fra Gutenberg-prosjektet.

4 kommentarer:

  1. Gratulerer med kjøpet, jeg håper du blir fornøyd :)

    Jeg har også en bokhylle full av bøker som jeg skal lese, men for vår del er det bare en fordel å ikke ha så mange bøker i huset da vi har så dårlig plass.

    SvarSlett
  2. Takk takk!
    Skummelt å kjøpe ting man ikke har prøvd selv, men jeg håper jeg blir fornøyd.

    SvarSlett